Ansu Fatit ma műtik: Buktatók és kulcstényezők a beavatkozással kapcsolatban

A fiatal játékost Portugáliában műtik, ez lesz az első alkalom, hogy nem a csapathoz közelálló Dr. Ramón Cugat végzi a beavatkozást.

A támadónak ez már a negyedik beavatkozása, így mostanra elég erős lett az eredménykényszer az orvosok részéről. Már így is kétséges, hogy ez a hosszú kihagyás hogyan befolyásolja majd a játékos pályafutását. A beavatkozást most először egy portugál sebész, José Carlos Noronha végzi, aki Jorge Mendes bizalmasa.

Hiába a bizakodás, az eddigi műtétek után rosszul reagált Fati térde a terhelésre, a legutóbbi kezelés óta pedig fertőzés is keletkezett az érintett területen. Két forgatókönyvet mérlegelnek az orvosok, ezek közül azonban csak a térd felnyitása után tudnak választani.

Az A-verzió, ha a fertőzés nem terjedt ki az egész meniszkuszra, ekkor ugyanis elég csak a fertőzött rész kivágni, megfelelő fertőtlenítéssel, illetve a maradványok, töredékek eltávolításával. Másik opcióként a műtét során az egész meniszkuszszövetet eltávolítják a térdből.

Ezzel kapcsolatban egy spanyol orvos, López Martinez nyilatkozott: “A korábbi műtétek után vizesedés lépett fel, a térd rosszul bírta a terhelést, továbbá a varrás mentén sem gyógyult megfelelő ütemben a seb. Logikus döntés lehet a meniszkusz eltávolítása, ezzel azonban a térd sokkal érzékenyebbé válik, jóval kevésbé lesz “kipárnázva”. Én körülbelül 2 hónapos felépülési időt jósolok, ám ez sok mindentől függ.”

Ansu Fati ezzel a nyári EB-n történő részvételről biztosan lemondhat, szerencsés esetben a köetkező szezon kezdetére képes lehet újra felvenni a fonalat.

Forrás: sport.es
Borítókép: fcbarcelona.com

Leave a Reply