„Benzema 100% -ban megérdemli, hogy behívják az Európa-bajnokságra”

Az Arsenal korábbi vezetőedzője, Arséne Wenger felszólalt amellett, hogy nagy hiba lenne kihagyni Karim Benzemát az Európa-bajnokság francia keretéből.

A Real Madrid sztárja újabb figyelemfelkeltő szezont fut a spanyol fővárosban, rengeteg góljainak köszönhetően még két fronton is versenyben van Zinedine Zidane együttese. Nemzetközi száműzetése azonban a francia válogatott vezetőedzője, Didier Deschamps vezetésével folytatódott, miután már 2015 óta nem lépett pályára a nemzeti válogatottjában.

Franciaország azzal a céllal vág neki az Eb-nek, hogy ezen a nyáron 2000 óta ismét megszerezzék a trófeát. Wenger ennek kapcsán az EFE-nek elmondta, hogy ehhez jól jönne a keretbe egy Karim Benzema is.

„Benzema nem behívása nem függ a játékos minőségétől. Számomra Benzema 100% -ban megérdemli, hogy behívják az Európa-bajnokságra. Bármelyik válogatottba beférne. A futballpályán kívüli dolgok miatt nem játszik, ami nem helyes. Több mint tíz éve játszik a Real Madridban kezdőként, ezt nem mindenki mondhatja el magáról.”

Deschamps korábban jelezte, hogy nem változtatja meg Benzemával kapcsolatos döntését.

Forrás: football-espana.net
Borítókép: FootballPurists/Twitter

Leave a Reply