Griezmann jövője Alemany kezében van

Laporta újonnan kinevezett sportigazgatójának ez lehet az első komolyabb döntése a gránátvörös-kék csapatnál.

Mateu Alemany az elsők között csatlakozott Laporta csapatához. A korábban a Valenciánál is dolgozó sportszakemberre az első percektől kezdve óriási felelősség nehezedik, ugyanis jelentős részben az ő feladata, hogy visszavezesse a Barcelonát a világelitbe.

Egyik első nagy döntése Griezmann sorsának tisztázása lehet az AS szerint. A francia támadó idén tölti a harmicat, Barcelonában töltött ideje alatt eddig nem tudta az elvárt szintet hozni. Habár a statisztikák alapján még azt is gondolhatnánk, hogy jól megy neki (12 gól, 11 assziszt 38 meccsen), ezeket rendre kiscsapatok ellen érte el. Amíg nem tud egy Real Madrid vagy PSG szintű ellenfél ellen is meghatározó lenni, az érte kifizetett busás milliók túlzónak hatnak.

A katalán hírek szerint Laporta prioritása jelenleg Erling Haaland szerződtetése, amelyre Mino Raiolával ápolt barátsága miatt akár még esély is lenne. Ehhez azonban komoly nevek eladására szorul a klub, melyek közül az egyik kétségtelenül Antoine Griezmann.

A franciának a szezon végéig van ideje bizonyítani, ha nem tud átütő teljesítményt nyújtani, a klub minden bizonnyal erősen megfontolja az eladását, ugyanis hosszú távon ez szolgálja a klub érdekeit.

Forrás: football-espana.net
Borítókép: Twitter / FC Barcelona

Leave a Reply