Garcia Pimienta a kezdetektől tudatosan formálta Ilaix Moriba játékát

Moriba a tavalyi szezon elején mutatkozott be a Barca B-ben, az akkor még csak 16 éves játékos rengeteget köszönhet edzőjének, Garcia Pimientának, aki a legelső pillanattól kezdve aktívan foglalkozott vele.

Ilaix Moriba az idei szezon egyik nagy szenzációja a Barcelonánál, eddig öt mérkőzésen 222 percet kapott, ezek alatt pedig több gólpasszt is kiosztott, az Osasuna ellen pedig megszerezte első gólját is a nagyok közt.

A fiatal játékos csupán az előző szezonban került fel a B-kerethez, akkoriban 16 éves kis suhancként. Pimienta mester azonban egyből szárnyai alá vette, ez pedig nagymértékben hozzásegítette a jelenlegi remek teljesítményéhez. A tréner meglátta benne a potenciált, így tudatosan segítette abban, hogy előnyeit kidomborítva felszínre hozza a benne rejlő elképesztő tehetséget.

“Sokat beszéltem vele, hogy ne féljen előre menni és gólszerzéssel próbálkozni amellett, hogy a középpályán rengeteget dolgozik.”

A B csapat edzője elmondta, hogy Moriba szivacsként szívja magába összes tanácsát, a sok hosszú beszélgetés pedig végre beérni látszik.

Pimienta elmondta, nem féltette a nagycsapathoz küldeni, amikor Koeman hívta. Kérte a játékost, hogy őrizze meg személyiségét a nagyok közt is, és merjen kockáztatni és lövésekkel próbálkozni, ugyanis nagyon ügyes benne. Meg is lett az eredménye.

Egyik fiatal számára sem könnyű megragadni a nagyok közt, Moribának azonban van egy pozitív példa, jó barátja, Ansu Fati, akinek az útját követi. Alig várjuk, hogy mindketten egészségesek legyenek és együtt láthassuk varázsolni őket a nagyok közt!

Forrás: sport.es
Borítókép:

Leave a Reply