Bartomeu tavaly februárban megpróbálta megállítani a BarcaGate-nyomozást

A Barcelona korábbi elnöke még 2020 februárjában szerzett tudomást arról, hogy a Mossos d’Esquadra (katalán rendőrség) elkezdett nyomozni a klub ügyei körül. Ebből azóta óriási botrány lett, az exelnököt le is tartóztatták. Bartomeu érezhette, hogy forrósodik a talaj, ugyanis kétségbeesett emailben próbálta elérni az eljárás leállítását.

Bartomeu először telefonon próbálta elérni Noelia Romerót, aki a klub megfelelőségért felelős tisztségviselője. Akkoriban csupán egy megszellőztetett belső vizsgálatról volt szó.

Levelében az exelnök azt állítja, habár a klubon belül többen egyeztettek erről a vizsgálatról, őt, mint az elnököt senki sem értesítette. Bartomeu ezután számonkérően kérte Romerót, hogy amennyiben nem az ő ötlete volt a vizsgálat, árulja el, hogy kiknek a nyomására indult.

Romero március 30-án küldte meg Bartomeunak a vizsgálat eredményét, addig teljes sötétségben tartva az elnököt, mivel ő is részese volt a nyomozásnak.

Bartomeu az ezután esedékes igazgatói ülésen nem engedte Romerónak, hogy bemutassa az anyagot a tanácsnak, így ő később emailben küldte körbe azt.

Bartomeunál ekkor telt be a pohár, felfüggesztette, majd pár nappal később fizetés nélkül elbocsájtotta Romerót.

Forrás: marca.com
Borítókép: Twitter / Total Barca

Leave a Reply