Freixa: 250 millió eurós befektetőnk van, és a Barcelona három szupersztárt igazol

Toni Freixa, a Barcelona elnökjelöltje elárulta, hogy kampánya megállapodást kötött egy befektetővel, aki 250 millió euróval segítené a klubot, amelyet felhasználhatnának új játékosok igazolására.

„Egy ideje dolgozunk rajta, és elmondhatjuk, hogy szándékmegállapodást kötöttünk egy befektetővel, aki 250 millió euróval járul hozzá a négy üzletágból álló Barcelona Coporate-hoz 49 százalékért cserébe. Bár először a Közgyűlésen kell keresztülmennie. Van pénzünk a gazdasági helyzet javítására, hogy sportdöntéseket hozzunk. 2021/22-ben pedig három szupersztárt igazolhatnánk: kettő támadót és egy védőt.”

Arra a kérdésre, hogy Ronald Koeman támogatná-e ezeket a kiegészítéseket, az 52 éves szakember egyértelmű választ adott.

„Lehetetlen, hogy Koeman ne kedvelje őket, ők egyedülálló játékosok. Koeman minden kétséget kizáróan a szerződése végéig biztosan az edzőnk lesz, hiszen az edző és a csapat stabilitásának biztosítása mindig megtérül.”

Freixától megkérdezték, hogy van-e esély olyan játékosok szerződtetésére, mint Erling Haaland vagy Kylian Mbappé.

„Van egy elvünk: soha nem beszélünk játékosokról, amíg nem mutatja be őket. Ez egy rossz stratégia, mert megengedi más kluboknak, hogy lépjenek a tárgyalásban. Lehetségesek az igazolások. Ezt kell tennie a Barcelonának, olyan játékosokat kell igazolnia, akik megmutatják a különbséget.”

A szerződésekről szóló beszélgetés ellenére a Barcelona adósságát nem lehet figyelmen kívül hagyni, és ez azt jelentheti, hogy a klub elveszíti Lionel Messit, amikor nyáron lejár a szerződése.

„Messi többet adott nekünk, mint amennyit a Barcelona adott neki. Beszéltem a képviselőivel, viszont személyesen vele még nem. A maradásának a lehetősége még nyitott. Szerződését összehangba kell hozni a klubbal. 350 millió euróval csökkentettük a bevételt, és a játékos tisztában van ezzel. Soha nem volt a kezemben a szerződése.”

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply