Hogyan illeszkedne a “Haaland jelenség” a Barcelonába?

Kétségtelen, hogy Erling Haaland amellett, hogy egy elképesztő játékos, elég erős jellemmel rendelkezik, ami nem minden társaságban tud érvényesülni. Mivel a Barcelona elnökjelöltjei közül többen is kampányolnak a nevével, a SPORT megvizsgálta, hogyan illeszkedne a norvég a katalán óriás öltözőjébe.

A jelenleg is versenyben lévő jelöltek közül Laporta kampányol a legintenzívebben a norvég nevével. Véleménye szerint a leigazolásához három fontosabb játékos eladására lenne szükség, továbbá fel tudná használni a Mino Raiolával ápolt jó viszonyát.

Egy Haaland típusú játékos kétségtelenül megrengetné az öltözőt, mivel stílusa a pályán és azon kívül is egyedi.

Sportszakmailag óriási fogás lenne, ugyanis ő biztosan képes lenne betölteni a Suárez távozásával keletkező űrt, sokoldalú játékával pedig rengeteg súlyt levenne Messi és a többi támadó válláról.

Haaland rendkívül gyors, jól passzol, remek meglátásai vannak, közelről és a tizenhatoson kívülről is halálos. Lelkesedése és győzni akarása képes egy egész csapatot a hátára venni, ő egy igazi versenyző, egy ilyen jellemre pedig nagy szüksége lenne a Barcának.

Taktikailag tehát kétségtelenül lenne helye a csapatban, az pedig, hogy a jellemével milyen hatást gyakorolna az öltözőre, szinte megjósolhatatlan.

Forrás: sport.es
Borítókép: Twitter / Erling Haaland

Leave a Reply