Barcelona káosz: Lenglet 2026-ig való hosszabbítását legszívesebben törölnék

Lenglet ismét kulcsszereplő volt a Cádiz elleni mérkőzésen, na nem úgy, ahogy azt szerette volna. A francia középhátvéd az utolsó percekben szabálytalankodott az ellenféllel szemben a tizenhatoson belül, ami két értékes pontba került a csapatnak.

Elkésett, és Juan Martinez Munuera nem habozott, rámutatott a tizenegyesre, amit Alex Fernandez értékesített. Lenglet reakciója egy mosoly volt, ami még inkább csak feldühítette a szurkolókat.

„Úgy gondolom, hogy kérdéses volt a büntető, de meg lehetett adni” – mondta Koeman a meccs után. „Nem tudom, a védőnek kellett volna ilyen helyzetbe kockáztatni, talán nem.”

Nem ez az első súlyos hiba ebben a szezonban, amelyet Lenglet követett el , az utóbbi hónapokban a csapat egyik legrosszabbul teljesítő játékosa. Gerard Piqué sérülése miatt Lengletre még nagyobb nyomás nehezedett, amit nem tudott kezelni. A fiatal Ronald Araujo vagy akár Oscar Mingueza jobban teljesített, mint a rutinosabbnak számító Lenglet és Umtiti.

A legrosszabb hír a Barcelona szurkolók számára az, hogy október 20-án, a Bajnokok Ligájában a Ferencváros elleni győzelem után a klub hirtelen bejelentette négy szerződés megújítását. Josep Maria Bartomeu utolsó műve. A négy játékos közül az egyik Lenglet volt, aki további öt évre írt alá, ami 2026. júniusig szól, és tartalmaz egy 300 millió eurós kivásárlási záradékot.

Nyilvánvalóan felesleges megújításról volt szó, amely nem volt sürgős, mivel a középső védőnek volt egy olyan megállapodása, amely 2023-ig volt érvényes. Jelenleg olyan szerződéssel rendelkezik, ami távol áll a pályán mutatott teljesítményétől.

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply