Del Bosque: Sérülései ellenére Ronaldo egy vadállat volt

Vicente del Bosque volt az az ember, aki 2002 nyarán fogadta Ronaldo Nazariót a Real Madridban, miután szerződtették az Intertől.

Ronaldo egy igazi karakter volt és gyorsan beilleszkedett a többi olyan sztár közé, mint Raúl, Fernando Hierro, Zinedine Zidane és Luis Figo. Del Bosque-nak szép emlékei vannak az egykori csatárról, mind a pályán, mind a pályán kívüli viselkedése miatt.

“Olyan játékos volt, akit mindenki kedvelt a klubbon belül és kívül is. Nagyon kedves ember volt. Sosem szeretett szomorú embereket látni, nagyon jó volt velünk. Egyike volt azoknak a játékosoknak, akik csak jobbá tették a csapatot. Remek vezető volt, tehetsége miatt és azért is, mert jó ember volt.”

Látványos teljesítménnyel segítette a Real Madridot a bajnoki címhez, ám Del Bosque és Fernando Hierro a szezon után távozott Madridból. Világbajnokként érkezett a Real Madridhoz, miután Brazília legyőzte Németországot a döntőben az ő két góljával. Az Interben két súlyos térdsérülés után tudott visszatérni, közel két évet töltött messze a futballpályától. Del Bosque úgy véli, hogy még jobb Ronaldót láthattunk volna.

“Biztos vagyok benne, hogy ha nem lettek volna ilyen sérülései, akkor még jobb lett volna. Valószínűleg befolyásolták a teljesítményét, mert súlyos sérülései voltak. Ennek ellenére még mindig vadállat volt. Fenomenális játékos.”

Ronaldo felcserélte a pályát az irodára, és most a Real Valladolid elnöke, erre viszont Del Bosque nem számított.

“Az az igazság, hogy sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen szerepben fogom őt látni, de határozottan képes rá, hiszen rengeteg tapasztalata van. Tehát nem csodálkozom, hogy egy ilyen bonyolult szerepet vállalt, mint egy futballklub vezetése. Biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz.”

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply