Négy játékos, akiknek teljesítményük alapján nincs helyük a Barcelonában

A Barcelona keddi veresége kapcsán a sportsajtó egyből a felelősöket keresi, ami habár érthető, nem feltétlenül korrekt. Egy meccs alapján nehéz ilyen következtetéseket levonni, a fichajes.net újságírója azonban megpróbálta. Szeretnénk leszögezni, hogy a cikkben foglaltak nem tükrözik a Primera24.hu szerkesztőségének véleményét.

Clement Lenglet teljesítményének romlása régebb óta megfigyelhető, gyakorlatilag első barcás szezonja óta hanyatlás jellemzi azt. Rossz döntések és lassú reakcióidő jellemzi, dadog nála a labda, nem számíthatnak rá a társai. Messze van a teljesítménye attól, hogy egy Barcelona szintű klub kezdőhátvédje legyen.

Sergino Dest jelenleg nem alkalmas arra, hogy ekkora mérkőzéseket adjon neki Koeman. Hosszabb sérülése lehet az oka, azonban jelenleg sokszor kaotikus és meggondolatlan a játéka, a PSG szélsői pedig gyakorlatilag akkor futottak át rajta, amikor csak akartak.

Sergio Busquets jelenleg támadásban és védekezésben sem számít kifejezetten hasznosnak. Eljárt felette az idő, ezt azonban képtelen beismerni. Testalkata sem felel meg a csúcsfutball követelményeinek. Passzai már nem olyan megbízhatóak és tűpontosak mint régen.

Ousmane Dembélé koncentrációjával továbbra is problémák vannak. Habár sokat fejlődött és a La Liga kiscsapatai ellen már képes villogni, ez a BL-be még mindig kevés. Messi passzából akkora helyzetet hagyott ki, ami ebben a sorozatban egyszerűen megengedhetetlen.

Javier Jimenez Macías olvasatában ezek a játékosok koloncok a Barcelona nyakán és a sikeres nemzetközi szereplés érdekében fel kell áldozni őket.

Forrás: fichajes.net
Borítókép: Twitter / AS Fotografia

Leave a Reply