Trincao magára talál?

Francisco Trincao, hétfőn (2021.02.08) játszotta a bajnokságbeli 17. mérkőzését, és megszerezte barcelonai pályafutása első gólját.

A játékos korábban a Braga kötelékeiben rúgta a bőrt, itt figyelt fel tehetségére a katalán óriás, akik nagy potenciált láttak benne, és 25 millió € ellenében el is hozták.

Beilleszkedése viszont nem volt zökkenőmentes, sőt meglehetősen lassan ment, sok kritika is érte, ám az utóbbi időben elkezdett javulni a teljesítménye. Mindez olyannyira, hogy az utóbbi három meccsen, amin pályára lépett, kiosztott egy gólpasszt és lőtt egy (igencsak szemrevaló) gólt. Úgy tűnik, a csapat, az edző, és lassanként talán a szurkolók is kezdik megkedvelni, és bizalmat adni neki. Idővel a rajongóknak is bebizonyíthatja, hogy Ő nem egy újabb André Gomes féle baki.

Koemannak is nagy kő eshetett le a szívéről, mikor gólt lőtt (ezt a padról felugró öröme is jelezte), hisz a holland mester végig bízott az ifjú titán tehetségében, és makacsul beállította Őt a meccseken, még akkor is, ha tudta, nem fogja a legjobb formáját hozni. Ezeket a döntéseket sok szurkoló is megkérdőjelezte, akkor még talán okkal.

A gól itt tekinthető meg:

Úgy tűnik, ennek a makacsságnak meglett a sikeres következménye, a portugál szélső kezd önmagára tálalni, kezd megnőni az önbizalma, és a Betis elleni találkozó talán áttörő meccs volt a számára.

Képforrás: Fc Barcelona/twitter

Leave a Reply