Laporta: “A választások elhalasztása veszélyezteti a Messivel való egyezkedést is!”

A SPORT egy hosszabb lélegzetvételű interjút készített a Barcelona elnöki székének legnagyobb várományosával, Joan Laportával. Ennek lényegesebb részeit közöljük cikkünkben.

Örülne, ha Guardiola visszatérne a Barcába? “Persze, nagyon jó a kapcsolatunk, amire büszke vagyok. Egyszer jó lenne újra a klubnál látni.”

Laporta a választások elhalasztásáról is beszélt: “Nagyon jó helyzetben voltunk, természetes, hogy a másik két jelölt a halasztás mellett kampányolt. Nem osztom Tusquets és a jelöltek véleményét a halasztásról, de a sportprojektünk nem változik, a fennmaradó időben próbáljuk azt még részletesebben kidolgozni.”

Hogyan érvelt Eric Garcia ügyében? “Pusztán véleményformálásra volt lehetőségem. Úgy gondolom, ha Garcia jönni akar, akkor a szezon végén csatlakozzon, mivel a klubnak minden eurocentre nagy szüksége van jelenleg.”

Hogyan képzeljük el a Laporta-projektet? Visszatér a klubhoz Valdés vagy Xavi? “Ambíciózus és vérprofi tervet állítottunk össze, ami a Cruyyfista elveket veszi alapul. Innovatív megoldásokat akarunk alkalmazni a La Masián is, mivel csak így maradhat az akadémia a világelitben. Valdéssal nagyon jó a kapcsolatunk, de nem kötelezem el magam senki mellett. Xavi nevével sem kampányoltunk emiatt.”

Tervezi-e az alapszabály módosítását? “Igen, szeretnénk ha egy mandátum hat helyett csak öt évre szólna. Ez sokkal logikusabb lenne.

Optimista vagy Messi hosszabbításával kapcsolatban? “Az új vezetőség egyik legfontosabb feladata, hogy konkrét javaslatokat és projektet vázoljon fel Messinek, ami a maradását segítheti. Azzal, hogy a választások halasztásra kerültek, nehezítették a vele történő egyezkedést is.”

Forrás: sport.es
Borítókép: sport.es

Leave a Reply