Filipe Luis: Simeone küzd azért, hogy kapcsolatokat alakítson ki a játékosaival

Filipe Luis elismerte, hogy Diego Simeone hajlamos személyeskedni játékosaival, és egyéni szinten küzd azért, hogy kijöjjön velük.

Az egykori brazil válogatott az argentin edző mellett dolgozott évekig az Atlético Madridban, és a klub történetében a legnagyobb sikereket közösen érték el.

„Minden edzésen a legjobb teljesítményedet követeli. Mindig mindenkitől a legjobbat kéri, de nem túl jól kezeli az embereket. Nem könnyű kapcsolatokat kialakítani játékosaival. Küzd a focisták személyes jellemzőinek megértésével, de néha képes elnyeli a büszkeségét.”

„Különböző események fordultak elő, mint például Joao Félix és az üveg esete vagy Luis Suárez, aki mérges lett a cseréje után. Tegyük fel, hogy jó baráti kapcsolatban áll néhány játékossal, és másokkal profibb hozzáállását tartja. Úgy tűnik, hogy mindenkivel megtalálja a legjobb hangot, de ebben a tekintetben ez nem a legjobb döntés. Simeone egy bizonyos értelemben képes harcba szállni a játékosokkal. De nem tartozik, a legjobb személyes kapcsolatokat építi edzők közé, akikkel dolgoztam.”

„Tite ebben remek. Gondoskodik arról, hogy mindig fontosnak érezd magad, és kivételes képessége van a játékosokkal való beszélgetésre. Simeone hisz abban, amit csinál. Mind a 11 játékosnak keményen kell dolgoznia. A játék felénél megváltoztatja a taktikát, nagyon jól alkalmazkodik az ellenfelekhez. Néha szerettem volna, ha többet van nálunk a labda, de mit mondjak? Ő a legjobb edző az Atlético számára.”

Forrás: marca.com
Borítókép/Fotók: marca.com

Leave a Reply