“Főnök, ne cseréljen le, folytatni akarom!” – Ousmane Dembélé

A Real Sociedad elleni meccsen volt egy pillanat, amikor valószínűleg minden Barca-szimpatizáns a fejéhez kapott, majd lemondóan megrázta fejét. Ez Ousmane Dembélé esete volt, amikor a francia földön maradt és mindenki azt várta, hogy újra sérülés miatt kell majd, hogy lecseréljék.

A hosszabbításban történt az eset, Dembélé a földön feküdt, kinézett Koemanra és látta, hogy a holland int a melegítő Junior Firpónak, hogy jöjjön, be kell majd állnia.

Azonban jól leolvasható volt Dembélé szájáról, amint kéri az edzőt, hogy ne cserélje le, ugyanis ő folytatni akarja, nem akarja ismét cserbenhagyni társait.

Ez egy fél éve, vagy éve talán még máshogy történt volna. Akkoriban még lehet, hogy a francia is beletörődött volna lecserélésébe és leballagott volna. De mi változott? A Mundo szakírója szerint az, hogy most végre fontosnak érzi magát a csapatban a villámléptű szélső. Végre úgy gondolja, képes annyit hozzátenni a játékhoz, hogy ha le kell cserélni, azzal hátrányba kerül csapata.

Összességében az okokról csak találgathatunk, az azonban mindenképp dicsérendő, hogy a francia végre ilyen keményen küzd. A büntetőpárbajban is szerepet kapott, azonban nem rogyott össze a felelősség alatt, beverte büntetőjét. Talán végre tényleg egy klasszis Dembélét láthatunk?

Forrás: mundodeportivo.com
Borítókép: Twitter / Barcacentre

Leave a Reply