Három balhátvéd, akik Firpo helyettesei lehetnek a Barcánál

Egyértelmű, hogy Firpo leigazolása nem jött be a Barcának, így mielőbb megválnának tőle. Az űrt azonban, amit ő hagy, nem szeretné betöltetlenül hagyni a katalán alakulat.

A spanyol távozása az elnökválasztás miatt minden bizonnyal nyárra csúszik majd, addigra pedig lesz ideje az új sportvezetésnek összeállítani egy tervet, amelynek részeként egy olyan játékos hoznak a csapathoz, aki ténylegesen képes tehermentesíteni Jordi Albát.

Alba márciusban lesz 32 éves, így a klub vagy egy hosszútávon is használható, megbízható játékost hozna, vagy pedig egy fiatal ígéretet, aki képes lehet átvenni a stafétát.

José Gaya neve újra előtérbe került, ami nem is meglepő, hiszen a 25 éves játékos a szenvedő Valenciából tudta magát beverekedni a spanyol válogatottba. Remek teljesítménye azonban az árát is felsrófolja, így kétséges, hogy belefér-e egy ekkora beruházás a katalánoknak.

A villarreali Alfonso Pedraza egy viszonylag új név a listán, azonban teljesítményére neki sem lehet panasz. Széljátéka remek, ezt futószalagon érkező gólpasszai is bizonyítják. Ára miatt egy reálisabb döntésnek tűnik.

Angelino is az esélyesek közt szerepel még, habár ő egyre inkább háttérbe szorul.

Természetesen a klub azt sem veti el, hogy klubon belül találjanak megoldást a problémára. Itt felmerülhet Alejandro Baldé neve, aki remekül szerepel a B-csapatban, ám eddig a nagyoknál nem került számításba.

Miranda remekül szerepel a Betisben idén, így az ő visszahozatala is egy opció, vele pedig még pénzügyileg is nagyot tudna spórolni a Barca.

Forrás: sport.es
Borítókép: mundodeportivo.com

Leave a Reply