Nyolc ok, amiért a Barcelona az esélyese a Spanyol Szuperkupának

Hétközben a katalánok a Real Sociedad ellen szerepelnek majd a Spanyol Szuperkupa elődöntője során. A Marca most összeszedett 8 indokot, hogy miért tekinthetők Messiék az idei sorozat legfőbb esélyeseinek.

Az első ok, hogy a Barca a közelmúltban három idegenbeli meccsét is képes volt behúzni (Huesca, Bilbao, Granada), így láthatóan nem okoz nekik gondot, ha otthonuktól távol kell teljesíteniük.

A második Lionel Messi teljesítménye. Az argentin ismét mosollyal az arcán játszik, ez pedig meglátszik a teljesítményén is. Az idei évkezdése a 2016-os idény után a második legeredményesebb karrierje során.

A harmadik Ronald Koeman taktikája, ami végre egy hullámhosszon van a csapattal. Kellett ehhez egy kis idő, de mostanra úgy néz ki, a csapat is megértette, mit akar tőlük a holland.

A negyedik Messi és Pedri kapcsolata. Az Bolha meglátta azt az óriási tehetséget, ami a 18 éves spanyolban lakozik, képes vele nagyszerű összhangban játszani. Ő lehet Pedrinek az a mentor, aki neki Ronaldinho volt anno.

Az ötödik a középhátvédek formája. Araujo és Mingueza meglepően briliánsan játszanak, ezzel stabilitást adva a csapatnak.

A hatodik Ousmane Dembélé teljesítménye. A fiatal francia dortmundi játékminőségét idézi, ez pedig nagyon kell a blaugranának. Teljesen olyan, mint egy új igazolás.

A hetedik a csapat helyzetkihasználása. A szezon elején rengeteg elbaltázott lehetőséget láthattunk a csapattól, ezek pedig mostanra mintha megfogyatkoztak volna.

Az utolsó pedig a Real Sociedad gyenge formája, amit kihasználva a Barca egyszerűbben juthat a döntőbe. Alguacil fiai az utolsó 12 meccsükből csupán egyet tudtak megnyerni.

Forrás: football-espana.net
Borítókép: Twitter / Leo Messi 10

Leave a Reply