Miért felejtette el Zidane Odegaardot?

A Real Madrid legutóbbi, szombat esti Osasuna elleni döntetlenje után ismét rengeteg kérdőjel merült fel a csapaton belül. Az egyik, hogy Zinedine Zidane miért nem nyúl bátrabban a kispadhoz.

A francia öt elérhető változtatásából csak hármat hajtott végre, és Martin Odegaard ismét nem kapott lehetőséget. Az elmúlt öt mérkőzésen a norvég összesen mindössze öt percet játszott. Ez az öt perc a Celta Vigo ellen volt, azóta négy mérkőzésen mindvégig a kispadot koptatta. Számos lehetséges elmélet magyarázhatja, hogy Zidane miért nem ad lehetőséget a norvég középpályásnak.

A legvalószínűbb magyarázat, hogy Odegaard decemberben megsérült, és Zidane ezért egyszerűen vigyáz vele. A másik ok az, hogy Luka Modric bombaformában, és megnehezíti a fiatal számára, hogy helyet kapjon a középpályán, amelyen Toni Kroos és Casemiro is nélkülözhetetlen.

Ugyanez a helyzet Fede Valverde és Isco esetében is, akik percekért küzdenek. Ez nyilvánvalóan nem jó hír Odegaard számára, aki tavaly nyáron tért vissza a Real Madridba. Amikor kölcsönben szerepelt a Real Sociedadban, akkor a norvég állandó kezdő volt és vitathatatlanul a csapat sztárembere. A Real Madridban mindössze 232 percet játszott ebben a szezonban, és még nem szerzett gólt és nem adott gólpasszt sem.

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply