A Real Madrid kölcsönjátékosai: Több küzdelem, mint siker

Hét Real Madrid játékos távozott kölcsönben tavaly nyáron, többségük azért, hogy kitűnjön, és több játékidőt kapjon. Dani Ceballos, Gareth Bale, Takefusa Kubo, Jesus Vallejo, Brahim Diaz, Reinier és Borja Mayoral jelenleg máshol próbálnak szerencsét.

Nézzük, hogyan teljesítettek eddig a Real Madrid madárkái ebben a szezonban.

A Real Madrid sokáig próbálta eladni a walesi válogatott játékost, és tavaly nyáron végül sikerült is, amikor Bale csatlakozott egykori csapatához, a Tottenhamhoz.

Bale még mindig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a szezonban négy Premier League-meccsen 162 percet játszott sérülések és technikai döntések miatt.

A Villarreallal kötött kölcsönszerződés nem volt olyan gyümölcsöző, mint amire a Real Madrid számított, mivel Kubo nem kap elég játéklehetőséget Unai Emery irányítása alatt.

A bajnoki szezonban eddig 13 meccsen 300 percet játszott, és várhatóan januárban, kölcsönben tovább áll a Getafe együtteséhez.

Az Arsenal gyenge szezonkezdése Ceballost is érintette, aki a második szezonjában 23 meccs alatt 1200 percet futballozott.

A spanyol középpályás egy gólpasszt osztott ki a Premier League-ben, de még gólt nem szerzett. Kiemelkedik azonban egy mutatóban, miszerint 90 percenként kioszt egy gólpasszt.

Annak ellenére, hogy kölcsönzése sikeresebb volt, mint a Real Madrid többi játékosáé, Brahim nem biztosította be magát az AC Milan kezdőjében, 700 percet játszotta Serie A és az Európa Liga sorozataiban.

A La Gazzetta Dello Sport szerint ebben a szezonban szerzett négy gólja, valamint a támadásban nyújtott hozzájárulása arra késztette az AC Milant, hogy megpróbálják megtalálni a módját az olaszországi tartózkodás meghosszabbítására.

A Wolverhampton Wanderersnél töltött sikertelen időszak után Vallejónak sikerült bekerülnie a Granada kezdőcsapatába.

A 24 éves középhátvéd 14 meccsből 12-szer kezdett Granadában. Célja, hogy nyáron visszatérjen szülőklubjába.

A 2020-as naptári év küzdelmekkel teli volt Reinier számára, aki három mérkőzésen két gólt szerzett a Real Madrid Castilla csapatában, miután tavaly januárban csatlakozott a klubhoz.

A brazil tavaly nyáron kétéves kölcsönszerződést írt alá a Borussia Dortmunddal. Lucien Favre nem számított Reinierre, aki 136 percet játszott anélkül, hogy a szezonban eddig egyetlen mérkőzésen is kezdő lett volna. Az új edző, Edin Terzic azonban új lehetőséget adhat Reinier számára.

A Real Madrid úgy döntött, hogy elengedi Borja Mayoral kezét, annak ellenére, hogy arról szóltak a hírek, hogy ő lesz Karim Benzema helyettese a szezon során. Az AS Roma tavaly nyáron kétévre vette kölcsön a spanyol támadót.

Kemény döntések

Hat hónap van még hátra sokak szerződéséből, hogy a Real Madrid eldöntse a sorsukat.   Ti kiknek adnátok bizalmat az első csapatban, és kiktől válnátok meg végleg?

Forrás: marca.com
Borítókép/Fotók: marca.com

Leave a Reply