A 17 éves német tehetség üzenete az FC Barcelonának

Florian Wirtz, a Bayer Leverkusen mindössze 17 éves játékosa legutóbbi interjújában rendkívül pozitív kontextusban említette a katalán sztárcsapatot.

Florian Wirtz május 3-án tölti majd 18. életévét, azonban már 13 bajnokin és 5 EL-meccsen is szerepelt a Leverkusen felnőttcsapatában, ezek alatt pedig 4 gólt és 6 gólpasszt is összeszedett a támadó középpályás. Sokan a német labdarúgás legnagyobb feltörekvő gyöngyszemének látják, ami nem is megalapozatlan, ugyanis már most 24 millió eurós piaci értékkel rendelkezik.

Az AS tolmácsolta legutóbbi nyilatkozatát:

“Gyerekkoromban mindig is a Barcelonában akartam játszani, ez pedig azóta sem változott! Tudom, hogy fiatal vagyok és rengeteget kell még fejlődnöm, de ösztönöz a lehetőség.”

Wirtz teljesítményére már több sztárklub is felfigyelt, többek között a Bayern, a Juventus és a Real Madrid is követi a fejlődését. Korábban a Leverkusen sportigazgatója is elismerően nyilatkozott róla: “Ha Florian tovább dolgozik és meg tudja tartani a fejlődési ütemét, kétségtelen, hogy fantasztikus karrier áll előtte!”

Forrás: fichajes.net
Borítókép: kicker.de

Leave a Reply