Courtois megnevezi a világ négy legjobb aktív kapusát

Thibaut Courtois, a Real Madrid sztárja nem volt hajlandó magát a világ négy legjobb kapusa közé sorolni, így másokat nevezett meg.

A 28 éves belga kapus 2018-ban hagyta el a Chelsea csapatát, hogy csatlakozzon a Real Madridhoz. Courtois az elején gyakran felváltva védett Keylor Navasszal, aki végül inkább a távozás mellett döntött. Thibaut javulása szemmel látható, a kezdeti bizonytalanságok óta a világ egyik legmagabiztosabb hálóőre lett Madridban.

„Nem szeretném magam oda sorolni. Azt hiszem, a legjobbak között vagyok, de ha mondanom kell négy nevet, akkor Neuer, Oblak, Ter Stegen és Alisson lenne az. Bármelyik pillanatban képesek megmenteni a csapatot, mindannyian más tulajdonságokkal rendelkezünk.”

Courtois szerint eleinte nagyon távolságtartó volt a viszonya edzőjével, Zinedine Zidane-nal, ami szerinte annak tudható be, hogy nem ismerték elég régóta egymást.

„Zidane szeret rotálni, és először talán távolságtartóak voltunk egymással. De ez azért is volt, mert nekünk nem volt olyan közös múltunk, mint a többiekkel. Ő maga is rájött erre szerintem, mert 2019 nyarán leültünk egymással hosszasan beszélni. Azóta a kapcsolatunk nagyot változott, és most nagyon jól megvagyunk. Nyugodt ember, jó motivátor és egyenes mindenkivel.”

Forrás: sportbible.com
Borítókép/Fotók: sportbible.com

Leave a Reply