Sokk! Két sérülés a védelemben, Pique-t hónapokra elvesztette a Barca

A Barcelona tegnap szoros mérkőzésen, 1-0-ra kapott ki az Atlético Madridtól, akik ezzel pontegyenlsőéggel az élen, a katalánok azonban csak a 10. helyen állnak.

Egyáltalán nem alakult jól a meccs a Barca számára, ugyanis Sergi Roberto és Gerard Pique is sérülést szenvedett, utóbbi az első jelentések szerint hónapokra kidőlt.

Sergi Roberto sérüléséről egyelőre nincsenek pontos infók, annyit tudunk, hogy a jobb lábában szenvedett izomsérülést. A kihagyás mértékét az első vizsgálatokat követően tudják megbecsülni.

Pique esete már aggasztóbb. Fájdalmak között hagyta el a pályát, az orvosok szerint pedig legjobb esetben is 1-2 hónapos kihagyás vár rá. Amennyiben a legrosszabb forgatókönyv igazolódik be, a játékost műteni kell és 4-6 hónapra is partvonalon kívülre kerülhet.

Komoly fejtörést okoz ez Ronald Koemannak, akinek ezzel egyetlen egy vérbeli középhátvédje maradt, Lenglet személyében. Araujo és Umtiti továbbra is felépülésükre koncentrálnak, mellettük Busquets és Fati, akik régebb óta sérültek. A Dinamo Kijev ellen De Jong lehet majd Lenglet párja a védelemben.

Roberto esetében mindenbizonnyal Dest tölti be a pozíciót, ezzel pusztán a variációs lehetőségek csökkentek, illetve a spanyol jobbhátvédet remélhetőleg nem is kell sokáig nélkülöznie Koemannak.

Forrás: sport.es
Borítókép: Twitter / Goal

Leave a Reply