Jogosan álmodozhat a bajnokságról az Atlético?

“Miért ne álmodhatnánk a Ligáról?” – válaszolt egy újságírói kérdésre Koke. A Mundo Deportivo felkarolta a témát, és számot vetettek. Tényleg, miért ne lehetne idén az Atlético a bajnok?

Az Atléticonál összeért az évek munkája, remek formában vannak, előző 5 meccsüket nyerték, összeségében pedig 24 mérkőzés óta veretlenek, ami rekord a klub történetében.

A Barca és a Real is pocsékul kezdte az idényt, így egy olyan lépéselőnyhöz juthatnak Simeonéék, amelyre nem sokszor van lehetőségük.

Remekül tudnak rotálni, egy-egy kieső játékost helyettesíteni. Suárez hiányázását például szinte meg sem érezték a Barca ellen. Sok eddig epizódszereplő volt képes felnőni idén a feladathoz.

Támadójátékuk remekül működik idén, már 18-szor vették be az ellenfél kapuját, ami több, mint 2 gól/meccs átlagot jelent. Hét különböző játékos talált be eddig, ami remek előjel.

Oblak mindössze 2 gólt kapott eddig, ami egy lenyűgöző mutató. Arról nem is beszélve, hogy mindkét bekapott góljuk olyan meccsen jött, melyet már kézben tartottak addigra.

Sokat fejlődtek a presszing, azaz a nyomásgyakorlás terén. Az előző évekjátékához képest sokkal többször képesek hibára kényszeríteni az ellenfelet.

Igazi egységet képvisel a csapat, ezt bizonyítja a Barca elleni meccs után készült csapatfotó is, amit többen “család” címszóval posztoltak a közösségi médiában. Nem csak csapattársak, igazi barátok is.

Sokkal ambíciózusabb a csapat, melyet sokan Suárez érkezésének tulajdonítanak. Az uruguayi jó hatással van a viszonylag fiatal csapatra.

Remek egyéni teljesítmények színesítik az Atlético idei játékát, gondoljunk csak Kokéra vagy Joao Félixre. Mindketten életük formájában vannak jelenleg.

A csapat erőnléti edzője nagyon eredményes munkát végez, ezt láthatjuk meccsről meccsre. Szuper meccskondiban a csapat, az öt cserelehetőség pedig lehetővé teszi Simeone számára, hogy fenntartsa ezt az állapotot.

Végezetül pedig nem szabad megfeledkezni a kapitányról, Diego Simeonéról. Sokan már elküldték volna, azonban a klub bízott benne és úgy fest, ez most beérik. Fantasztikusan formálta a keretet az évek alatt, mostanra pedig végre egy olyan játékosállomány van a kezében, akikkel tud kedve szerint dolgozni.

Forrás: mundodeportivo.com
Borítókép: mundodeportivo.com

Leave a Reply