Öt befutott spanyol játékos, akiket a Barca olcsón szerezhetett volna meg

A Barcelona megfigyelőhálózata az egyik legkiterjedtebb a világban, azonban ez az információbőség közvetve azt is eredményezi, hogy a hazai játékosok toborzására arányaiban kevesebb hangsúlyt fektetnek.

Fabian Ruiz – A spanyol válogatott játékost a Napoli vásárolta ki szerződéséből 2018-ban. Ekkoriban 30 millió eurót fizettek érte, melyre a katalánoknak is meg lett volna a lehetősége. Ők helyette a nagy reménységnek kikiáltott Arthurt szerződtették, akit idén passzoltak tovább Torinóba.

Ferrán Torres – Mesterhármast szerzett a németekre mért történelmi csapás során. A játékosért nyáron a City 23 milliót fizetett a Valenciának, piaci értéke jelenleg 45 millió. A katalánok inkább Trincaót válaszották, ami később fog kiderülni, hogy jó döntésnek bizonyult-e.

Dani Olmo – Ő Barcelona nevelés, azonban a perspektíva hiányában 2014-ben a Dinamo Zágrábhoz igazolt, ahol szó szerint kivirágzott. A Lipcse akkor fizetett érte 21 milliót, amikor a katalánok Martin Braithwaite mellett tették le a voksukat.

José Gaya – A balbekk 2018-ban írt alá szerződéshosszabbítást a Valenciával, közvetlenül előtte a Barcelona kb. 30 millióért megszerezhette volna. Ők inkább vártak még egy kicsit, hogy Junior Firpót igazolják le, aki epizódszereplőnek sem mondható idén.

Rodri – A Villarreal mindössze 20 milliót kapott érte az Atléticótól, ez a lehetőség a Barca előtt is nyitva lett volna. Akkoriban épp komoly középpályásválságban voltak, így nem kellett volna amiatt aggódnia, hogy nem fog beférni a kezdőbe.

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply