Marcos Llorente feltalált egy új posztot a labdarúgásban

A mai modern labdarúgásban egyre nehezebb új pozíciókat kitalálni és alkalmazni. Ember legyen a talpán azonban az, aki meg tudja határozni, milyen poszton játszik Marcos Llorente jelenleg az Atléticóban…

A Real Madrid nevelés Llorente védekező középpályásként kezdte pályafutását, ebben a pozícióban tette le névjegyét még az Alavés kölcsönjátékosaként. Sok minden változott azonban azzal, hogy a spanyol játékos csatlakozott a matracosokhoz.

Nézzük, mi a feladata Simeone csapatában. A szokásos védekező feladatokon túl elsődleges felelőssége, hogy nyomást gyakoroljon az ellenfél térfelén és veszélyt jelentsen. Sokat mozog a középpálya minden szegletén, középen, szélen, a támadóharmadban, de arra is akad példa, hogy a 9-es pozíciójában tetszeleg.

Talán ha definiálnunk kellene, ő egy kiterjesztett box-to-box középpályás, aki extra feladatkörként védekezik is, csatárposzton is megfordul, és még a szélekre is kifut, ha a helyzet úgy kivánja. Egyfajta mindenevő mezőnyjátékos.

Talán a fiatalabb Raul Garciához hasonlítható, aki a Bilbaóban töltött be hasonló szerepet, csak Llorente jobb technikai és fizikális tulajdonságokkal van ellátva.

Habár behatárolni nehéz, az biztos, hogy Diego Simeone taktikájában kulcsszerepe van és rengeteg gólban vállalt eddig is aktív szerepet.

Érdemes nyitva tartani a szemünket és figyelni, hogyan definiálják Llorente posztját az igazi futballguruk.

Forrás: fichajes.net
Borítókép: Twitter / Faisal HQ

Leave a Reply