Ő lenne a tökéletes igazolás a Real Madrid számára?

Mikel Oyarzabal még mindig csak 23 éves, az utóbbi években azonban olyan mélyen beleásta magát a spanyol futballköztudatba, hogy ezt sokan jóval idősebbnek tippelnék.

A támadó a Real Sociedadban mutatkozott be, azóta pedig már 202 meccsen lépett pályára a nagyok között. Ezidő alatt 52 gólt és 37 asszisztot gyűjtött be.

A spanyol válogatottban is bemutatkozott, eddigi 9 fellépésén háromszor betalált.

A Real Madrid megfigyelői már korábban is figyelték Oyarzabalt, de talán most érkezett el a játékos karrierjében a nagy ugrás ideje.

Sokoldalúsága (képes mindkét szélen és árnyékékként is játszani) és megbízható magasszintű teljesítménye jól illeszkedne a Real Madrid filozófiájához. A Zidane által képviselt fiatalítási hullám is az ő malmára hajthatná a vizet, Bale eladása és Hazard megbízhatatlansága pedig helyet is nyithat neki a keretben.

Tény és való, tehetséges támadókból nincs hiány a madridiaknál, így biztosan kemény küzdelem árán tudna csak megragadni a csapatban, de a Sociedadban mutatott teljesítménye alapján képes lehet arra, hogy egy ekkora klubban is főszerepet töltsön be.

Kivásárlási ára 75 millió euró, szerződése pedig 2024-ig tart, így jelentős összegeket kellene megmozgatnia érte Perezéknek. A két klub közötti jó kapcsolat az Ödegaard ügy után is megmaradt, ez pedig elősegíthetné a játékos váltását a jövőben.

Játsszunk el a gondolattal, vajon milyen párost alkotna Haalanddal vagy Mbappéval?

Forrás: fichajes.net
Borítókép: Twitter / Mikel Oyarzabal

Leave a Reply