Mbappé vagy Haaland? Csak egy maradhat!

Minden jel arra mutat, hogy a Real Madridnál 2021 nyara legalább egy nagy erősítést hoz a csapathoz.

Támadóposztra a két legnagyobb jelölt Erling Haaland és Kylian Mbappé. Mindkét játékos esetén komoly érdeklődőnek tekinthető a Madrid, ám szinte biztosra vehető, hogy csak egyikőjük érkezik.

Mbappé habfehérbe öltözése magától értetődő lehetne. Cristiano Ronaldo a nagy példaképe, meglátogatta a Real Madrid edzőközpontját is és bálványozza honfitársát, Zinedine Zidane-t.

Haaland neve az elmúlt évben robbant be a köztudatba, ösztönös gólérzékenységével pedig egyből levette a lábáról egész Európát.

A norvég mellett szól, hogy olcsóbb lenne, mint a francia, továbbá igazi klasszikus 9-es, amire a királyiaknak most szüksége lenne. Nem elhanyagolható az sem, hogy jó barátságot ápol a másik norvég nagy reménységgel, a Real Madridban fejlődő Martin Ödegaarddal.

Mbappé egy sokkal komplexebb és ismertebb játékos. Már világbajnok és klubszinten is sokkal többet tett le az asztalra, mint a norvég. Átigazolása azonban rendkívül drága lenne, a Neymarral ápolt szoros barátságát pedig sok madridista nem nézi jó szemmel.

Összességében mindkét játékosról lehet sok jót és annál kevesebb rosszat mondani. Mindketten jó választásnak tűnnek, az pedig a királyiak döntése lesz, hogy mernek-e kockáztatni Haalanddal, vagy bankot robbantanak Mbappéért.

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply