Jóval több jegy vásárolható majd a Barcelona Fradi elleni BL-meccsére!

Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros – tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.

Emlékeztettek: idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára – ilyen van az MTK stadionjában is -, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.

Az Európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére – fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.

Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

A Ferencváros október 20-án, kedden az FC Barcelona vendégeként kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

A magyar bajnok nyolc nappal később az ukrán Dinamo Kijevet, majd november 4-én a sorozatban kilencszer olasz bajnok Juventust látja vendégül.
    Ezt követően november 24-én Torinóba utazik, majd december 2-án a Barcelonát fogadja. A december 8-i zárókörben pedig a Dinamo Kijev otthonában lépnek fel a zöld-fehérek, akiknek mind a hat találkozója 21 órakor kezdődik majd.
    A Ferencváros 25, míg magyar csapat 11 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján.

A Bajnokok Ligája G csoportjának pontos programja:
    1. forduló (október 20.):
FC Barcelona (spanyol)-Ferencváros 21.00
Dinamo Kijev (ukrán)-Juventus (olasz) 18.55
    2. forduló (október 28.):
Ferencváros-Dinamo Kijev 21.00
Juventus-FC Barcelona 21.00
    3. forduló (november 4.):
Ferencváros-Juventus 21.00
FC Barcelona-Dinamo Kijev 21.00
    4. forduló (november 24.):
Juventus-Ferencváros 21.00
Dinamo Kijev-FC Barcelona 21.00
    5. forduló (december 2.):
Ferencváros-FC Barcelona 21.00
Juventus-Dinamo Kijev 21.00
    6. forduló (december 8.):
Dinamo Kijev-Ferencváros 21.00
FC Barcelona-Juventus 21.00

Az MTI értesülései szerint tehát a második és harmadik hazai találkozó, azaz a Juventus és a Barcelona elleni meccsek a Puskásban kerülnek megrendezésre, a nagyobb stadion pedig értelemszerűen azt jelenti, hogy több szurkoló juthat be.

Forrás: MTI
Borítókép:

Leave a Reply