Ferguson visszavonulása előtt majdnem szerződtette Bale-t és Ronaldót

Sir Alex Ferguson 2013-ban jelentette be visszavonulását az edzősködéstől, de a tervei között szerepelt előtte Cristiano Ronaldo és Gareth Bale leigazolása, ami már 99 százalékban biztos volt.

A Manchester United hivatalos podcastjében beszélt az esetről Patrick Evra, aki szerint Ferguson 99 százalékban biztos volt a duó érkezésében, és úgy vélte, hogy ők azok a játékosok, akiknek vissza kell állítania a Unitedet Európa trónjára. Evra még azt is elárulta, hogy maga Ronaldo is azt mondta neki, hogy tervei szerint visszatér az Old Traffordra.

“Két héttel a visszavonulása előtt emlékszem, hogy a médiában az keringett, hogy Ferguson talán jövőre nyugdíjba vonul, és azt mondta nekem: Patrice, soha nem fogok nyugdíjba menni, még vagy 10 évig itt leszek.”

“Majd azt mondta: A célom az, és már 99 százalékban biztos vagyok benne, hogy Cristiano Ronaldo és Gareth Bale érkezik hozzánk. Nekem ez a két játékos kell, hogy újra megnyerjem a Bajnokok Ligáját. Hogy őszinte legyek, amikor Cristianóval beszéltem, megkérdeztem ezt tőle, és igent mondott a főnöknek, csatlakozni akart a Unitedhez. Ezt mondta legalábbis nekem.”

Evra azt is elmesélte, hogyan reagáltak a Manchester United játékosai, amikor Alex Ferguson közölte velük, hogy visszavonul.

“Két héttel ezután edzésre mentünk. AMikor megérkeztünk Carringtonba, rengeteg kamerát láttam, és olyan volt, mint amikor: Hű, valaki rosszat csinált. Talán megint egy játékos érdekes története robbant ki! Valaki rosszat tett, bajban vagyunk. De megérkeztünk, és azt mondták nekünk, hogy az öltözőben kell maradnunk, mert a főnök beszélgetni akar velünk. Amikor a főnök beszélni akar mindenkivel, az sose jó hír.”

“Jött, és kezdte a mondandóját: Nagyon sajnálom. Vannak, akik azt mondták, hogy nyugdíjba megyek, még mielőtt én bejelentettem volna. Ezért ez a sok kamera. De tényleg visszavonulok, mert a feleségemnek szüksége van rám.”

“Bocsánatot kért van Persiétől, bocsánatot kért Shinjitől (Kagawa), mert csak a főnök miatt igazoltak oda.”

Forrás: punditarena.com
Borítókép: fotók: punditerena.com

Leave a Reply