Pochettino: Nem kerestek meg a Barcelonától

Mauricio Pochettino elárulta, hogy Quique Setien elbocsátása után a Barcelona nem kereste meg. A jelenleg Londonban élő argentin menedzser a megfelelő alkalomra vár, hogy ismét munkába álljon.

“Nekem nem ajánlották fel a Barcelona vezetőedzői posztját. Azért vacsoráztam az új sportigazgatójával, Ramon Planes-szel, mert jó barátom, akit 2009 óta ismerek, amikor még az Espanyolnál dolgoztam.”

Karrierje elején Pochettino kijelentette, hogy soha nem fogja edzeni a Barcelonát a városi rivális, Espanyol iránti hűsége miatt.

“Az volt az első sajtótájékoztatüm a Tottenhamben, és a Barcelona pletykákról kérdeztek. Azt mondtam, amit akkor gondoltam. Ez a radikálisabb Espanyol szurkolóknak szólt, de a valóságban senki sem kérdőjelezheti meg a klub iránti szeretetemet.”

Pochettinónak voltak ajánlatai más kluboktól a nyár folyamán.

“Nem beszéltem a Paris Saint-Germainnal, a Juventusszal vagy az Interrel. De valóban hívtak a Monacótól és a Benficától. Összességében azonban nem hiányzik az edzői tevékenység.”

A 48 éves szakember és családja azért maradt Londonban, mert a fia a Spursnál játszik. Azt is elárulta, hogy náhényszor beszélt utódjával, José Mourinhóval, aki hamarosan visszacsábítja Gareth Bale-t a Real Madridtól.

“Amikor csatlakoztam a Southamtonhoz Bale távozott, majd amikor a Tottenhamhoz kerültem ismét eligazolt, és most, miután elhagytam a klubot visszatér” – jegyezte meg viccesen Pochettino, aki a jövőbe tekintett.

“Sokak álma az, hogy a Real Madridot irányítsa. Ők a világ egyik, ha nem a legjobb csapata. De hogy én ott edzősködjek, az sok mindentől függ.”

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply