Így áll jelenleg a Bartomeu ellen indított bizalmatlansági indítvány – ÉLŐ

Messi nagy bejelentését követően felbolydult a sociók egy része, és elindult a regnáló elnök ellen egy bizalmatlansági indítvány. Ehhez 16 520 aláírást kell összegyűjteniük ma este 18 óráig.

A kezdeményezés lebonyolítói azt állítják, ez a szám már megvan, azonban amíg ez nem lesz hivatalosan reprezentálva a klubvezetésnek, puszta pletykaként kell, hogy kezeljük.

A 18 órai leadást követően elindul majd egy érvényesítési folyamat, amennyiben pedig az indítványt elfogadják, az igazgatótanácsnak lehetősége van leváltani az elnököt.

A SPORT megemlíti, hogy valószínűleg lesz pár szavazat, amit érvénytelenítenek, ezért nem árt, ha kicsit fölé tudnak menni a hivatalosan meghatározott határszámnak.

A sociók egy közjegyzői okiratot készítenek az aláírások pontos számáról, ez lesz a döntő lépés.

Cikkünkben igyekszünk folyamatosan reagálni a gyűjtés körül zajló eseményekre, azokat pedig itt továbbítani az olvasóink felé. Amennyiben bármely fontos hírmorzsa elkerülné a figyelmünket, kérjük olvasóinkat, hogy a cikk alatt hozzászólásban egészítsék ki a történteket!

Jelenleg tehát úgy állunk, hogy az indítványozók elmondása szerint elérték a megfelelő aláírásszámot, ám ezt csak 18 óra után tudják véglegesíteni.

13:55 – A SPORT napilap után az ESPORT3 is megerősítette, hogy megszerezték a szükséges aláírásmennyiséget. A cikket Victor Font elnökjelölt is retweetelte, aki arra bíztatta a sociókat, hogy folytassák és írják alá minél többen az indítványt.

15:00 – Victor Font egyfajta “köszönőbeszédet” tett közzé a bizalmatlansági indítvány résztvevői felé. Úgy fest, ő már sikeresnek tekinti az akciót. Eközben a Marca is megerősítette, hogy meglett a szükséges számú aláírás.

15:03 – Ismét az ESPORT3-ra hivatkozunk. A twitter-fiókjuk információi szerint az aláírások száma meghaladta a 19 ezret.

19:55 – 20.731!!! Ennyi aláírás gyűlt össze a hivatalos számlálás alapján. A bizalmatlansági indítvány tehát hivatalosan is érvényes, ami egy történelmi pillanat a katalánoknál.

19:59 – Interjút adott az indítvány két elindítója, Jordi Farré és Marc Duch. Mindketten úgy gondolják, Bartomeunak le kellene mondania, mivel a szavazás során szinte lehetetlen, hogy megmeneküljön. Nem mellesleg, szerintük ez lenne az erkölcsileg helyes döntés.

Forrás: sport.es
Borítókép: sport.es

Leave a Reply