Bartomeu nyíltan kitálal Lautaro és Neymar helyzetéről

A koronavírus-járvány megváltoztatta a labdarúgás világát is. Főleg az átigazolási piacot, hiszen ezen a nyáron drasztikusan visszacsökken a játékosokért kiadott pénz.

Fotó: fcbarcelona.com

A Barca az egyik leginkább érintett klub ebben az esetben, hiszen kénytelen volt elengedni két eddigi talán legnagyobb igazolását. A klub elnöke, Josep Maria Bartomeu mesélt erről.

“Több héten keresztül tárgyaltunk az Interrel és Lautaróval, de a tárgyalások az olasz csapattal végül nem jutottak közös megegyezésre.”

“Ebben a helyzetben Neymar leigazolása lehetetlen. A PSG sem akarja eladni, ami normális, hiszen a világ egyik legjobb játékosa. Tavaly nyáron nagyon szerettük volna, de nem idén nem próbáljuk megszerezni. A 2020-21-es szezonban 1,1 milliárd euróra számítunk, de biztosan 30% -kal kevesebb lesz. Ha a pandémiás helyzet nem javul, nem lesznek szurkolók, múzeum, akkor a pénz továbbra is kiesik a zsebünkből. Nagyon szigorú vezetésre kényszerít a jelenlegi helyzet.”

“Azt hiszem nem lesznek nagy beruházások sehol, kivéve, ha játékost cserélnek. Mindenki alkalmazkodik a kialakult helyzethez. Valószínűleg ez nem egy évig fog tartani, hanem három vagy négy.”

“Pjanicot már régóta figyelemmel követjük. De évekkel ezelőtt nem volt esélyünk megszerezni, mert a Juventus nem akarta eladni. Mindig nyitott volt arra, hogy csatlakozzon hozzánk. Nem volt meglepő a szerződtetése. Könnyedén egy kulcsjátékossá fogja kinőni magát a klubnál.”

Forrás: sport.es
Borítókép: fcbarcelona.com

Leave a Reply