Bartomeu: “A következő idényt is Setiénnel képzeljük el”

Josep Maria Bartomeu beszélt a sajtóban Arthur helyzetéről. Valamint kitért arra is, Quique Setiénnel képzelik el a következő idényt.

A Barcelona elnöke a következőképpen vélekedik az Arthur Melo körül kialakult helyzetről: “Olyan játékos volt Arthur, aki nem tudta meghosszabbítani a szerződését a klubbal annyival, amennyit akart, Elmondta, jobb ajánlatot kapott máshonnan, ezt mi nem tudtuk teljesíteni neki. Ezután úgy döntött, távozik a klubtól.”

“Arthur tiszteletlen volt a csapattársaival szemben, mert a csapat a lehető legjobban akar szerepelni a Bajnokok Ligájában. Nem tisztelte a klubot sem. Nem logikus, hogy egy játékos nem akar a csapattal tartani akkor, amikor egy ilyen fontos trófeáért harcol. Ez ésszerűtlen és érthetetlen döntés volt a részéről. Megállapodtunk abban vele, hogy a Bajnokok Ligája szezonjának a végéig Barcelonában marad. Értékes játékos, aki segíthetett volna a csapatnak.”

“A középpályás nem tért vissza a rövid szabadságáról, amelyet a klubtól kapott. Ez a fegyelmezetlenség elfogadhatatlan volt a részéről. Vizsgálatot indítottunk ellene, mivel a távolléte nem volt indokolt. Felhívott minket, és azt mondta: “nem megyek vissza Barcelonába, Brazíliába maradok”. Ez az ő döntése volt, nem adtunk rá engedélyt neki.”

Quique Setién helyzetére is kitért Bartomeu: “Érvényes szerződése van Setiénnek a klubbal. Amikor kineveztük, az idény hátralévő részére,és a következő idényre tettük. Nem lehet megítélni egy edző teljesítményét néhány hónap munka után, és a világ járvány által elkülönített szezon után. Maga Arturo Vidal is elismerte, nem volt sok idejük arra, hogy megismerkedjenek az edzővel, és alkalmazkodni tudjanak hozzá. Tudom, hogy voltak hírek arról, amennyiben Setiénnel kiesik a csapat a Bajnokok Ligájából, abban az esetben García Pimienta váltja őt a kispadon. Azonban ez soha sem merült fel, sem Abidalnál, sem Planesnél, sem pedig a vezetőség többi tagjánál. Egy edzővel sem beszéltünk, Laurent Blanc-val sem. Xavival igaz, hogy beszéltünk, jó kapcsolatban állunk egymással. De ő most hosszabbított, és Katarban marad. Egy nap majd visszatér Barcelonába, és az csak rajta áll, hogy mikor.”

Bartomeu kijelentette, Fati nem eladó: “Nem kaptunk hivatalos ajánlatot Ansu Fatiért, de számos klub érdeklődött iránta. Azonban mi megtagadtuk a tárgyalásokat róla. Ansu nem eladó. Rendkívül fontos játékos a klub jövője szempontjából. Ő képviseli a La Masiát, amely olyan játékosokat képez, akik az első csapatba kerülhetnek.”

Forrás: sport.es
Borítókép: zimbio.com

Leave a Reply