Így nézhetne ki a Barca Xavi irányítása alatt

A Barcelona legendájának, Xavinak már régóta azt tanácsolják, hogy egy napon térjen vissza a Cam Nou-ba menedzserként.

Amint Quique Setiént menesztik a katalán csapat éléről minden bizonnyal Xavi az egyik legnagyobb esélyes, hogy átvegye a vezetőedzői feladatokat a klubnál. Ennek kapcsán állították össze, a spanyol világbajnok lehetséges álomcsapatát.

Fotó: thesun.co.uk

A 40 éves egykori Barca ikon jelenleg a katari Al-Sadd menedzsere. Nemrég pedig így fogalmazott a jövőjét illetően.

“Az a legnagyobb álmom, hogy visszatérjek a Barcelonába, és irányíthassam a csapatot. Szeretnék sikereket elérni, ami a csapat és a játékosok sikere lesz. A velem együtt dolgozó technikai személyzettel sokat készülünk arra, hogy ez egy nap létrejöhessen.”

De mit csinál a csapattal, ha ezen a nyáron veszi át az irányítást? Vessen egy pillantást arra, hogy hogyan nézhet ki a Barcelona a következő szezonban Xavi-val. Az új megjelenésű Barcelona a klasszis birtoklásra épülhetne a 4-3-3-as felállással.

Marc-André ter Stegen a tökéletes kapus ehhez a futballstílushoz, hiszen fantasztikus képességekkel rendelkezik, amire nagy szüksége lehet a klubnak. Az utánpótlás játékosok ismét szerepet kaphatnak a csapaton belül, Sergi Roberto ezáltal megkaphatná a bizalmat a jövőben.

Fotó: thesun.co.uk

A 20 éves Juan Miranda egy rendkívül tehetséges hátvéd, aki jelenleg kölcsönben a Schalke csapatát erősíti. Minden bizonnyal visszatérne a klubhoz, és megkapná a lehetőséget a bizonyításra. A védelem közepén Lenglet és Piqué hoznák meg a stabilitást.

Fotó: thesun.co.uk

A legendás Pep Guardiola középpálya utolsó darabja, Sergio Busquets kulcsszerepet játszhat a csapaton belül. Tapasztalatával segítheti a fiatal Frenkie de Jongot, miközben egy új társat kaphatnak maguk mellé Tanguy Ndombele személyében. A francia játékos nem érzi jól magát José Mourinho irányítása alatt, és szeretne egy olyan edzővel együtt dolgozni, aki értékeli és megbecsüli, ez lenne Xavi.

Meg kell oldani Antoine Griezmann, Ousmane Dembele és Philippe Coutinho helyzetét is. Az eladásukból kellő pénz folyhatna be, hogy visszavásárolják Neymart. Ezzel biztosítva azt, hogy Lionel Messi utolsó évei a karrierje során a legjobban ki legyenek használva.

Fotó: thesun.co.uk

Az utolsó intézkedés a kiöregedő Luis Suárez helyére igazoló, Lautaro Martínez lenne. Végezetül Xavi egyetlen fiatal tehetség kezét nem engedné el, folyamatosan számítana Ansu Fati, Riqui Puig és Alex Collado hármasra, mint ahogy a többiekre is.

Forrás: thesun.co.uk
Borítókép: thesun.co.uk

Leave a Reply