Nem elégedett a vezetőség Sétiennel, új edző ülhet a kispadra

A Celta Vigo elleni kellemetlen döntetlen után felerősödtek a hangok, melyek a csapat edzője, Quique Sétien ellen szólnak. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a játékosok rögtön a mérkőzés utáni megbeszélésen kifejezték gondolataikat, és összekülönböztek a spanyol edzővel. A csapat szószólói szerint Sétien képtelen taktikailag felnőni egy Barcelona szintű csapathoz.

Most úgy fest, a vezetőség is a játékosok pártját fogja és nem kívánják folytatni a közös munkát a trénerrel. Az edzőváltás a szezon végén következhet be, de egyes források szerint már a BL befejező szakaszára is új edzővel érkezik a Barca.

A napokban több név is felmerült ennek kapcsán. A legvalószínűbb, hogy ha a szezon közben történik meg a váltás, ideiglenesen Garcia Pimienta, a B csapat jelenlegi edzője veszi át a stafétát.

Az angol és a spanyol sajtóban is megjelent a hír, miszerint Guardiola készen állhat arra, hogy visszatérjen felemelkedésének helyszínére, és újból a gránátvörös-kékeket edzze.

Tegnapi nyilatkozatában a csapat másik legendája, Xavi Hernandez is szót ejtett a Barcelona kispadjáról. Xavi elmondta, minden vágya, hogy a Barca edzője legyen, de ahhoz, hogy ez létrejöjjön, sok feltételnek teljesülnie kell.

Jelöltek tehát vannak Sétien előmelegített székére, azonban ezek komolysága megkérdőjelezhető, illetve valószínűleg a vezetőség sem akarja megbolygatni a stábot a bajnoki hajrában.

Forrás: fichajes.net
Borítókép: Twitter / FC Barcelona

Hozzászólás