A neheze még hátravan

A Barcelona még a közelében sincs legjobb formájának, ráadásul helyenként a vezetőség sem hozott jó döntéseket, így a kialakult katasztrófában a Marca munkatársai vizsgálták meg a helyzetet.

A pályán mutatott helyenként látványos, ám egyre inkább szürkülő játék tartotta egyben a Barcelonát az elmúlt években. A mérkőzéseket így is szép számban nyerte a gránátvörös-kék alakulat, de a gyepen mutatott közel sem zökkenőmentes mutatványra nagyon hamar ráfázhatnak, illetve nem egy esetben már rá is fáztak.

Rövid időn belül két mérkőzésen is pontokat hullajtott a Barcelona: előbb Sevillában, majd két nappal ezelőtt a Balaídosban végeztek pontosztozkodásra, de utóbbit csak Nolitonak köszönhetik, aki a ráadás utolsó perceiben rontott óriási ziccert. A Real Madrid tegnap este kihasználta Messiék bukását, és egy vérszegény meccsen verték 1-0-ra a sereghajtó Espanyolt, ezzel pedig kétpontos fórra tettek szert az ősi riválissal szemben. A katalánok úgy vannak lemaradva a fővárosiakhoz képest, hogy szerdán az eddigieknél is nehezebb feladat vár rájuk, ugyanis a dobogóért küzdő Atlético látogat a Camp Nou-ba.

A fájó téli Szuperkupa búcsú után a vezetőség megköszönte Ernesto Valverde munkásságát, helyére pedig azt a Quiqué Setiént hozták, akitől gyakorlatilag a megváltást várták. A formajavulás egyáltalán nem jött a Barcánál, sőt mi több, egyre következetlenebb és sok helyen egyre ötlettelenebb a mutatott játék. Egyelőre úgy látszik, hogy bajnoki arany kicsúszik a katalánok kezei közül. Persze még van hat forduló a pontvadászatból, de olyan javulást kellene produkálni, ami ebben az erőltetett menetben kvázi lehetetlennek tűbik.

A Celta Vigo ellen mérkőzést követő interjúban a duplázó Suarez is „megkérdőjelezte” a vezetőedző hozzáértését, de egyes információk szerint Messivel sem felhőtlen a viszonya. Hiába a visszatérő uruguayi, ha helyette kiesett a középpályáról Frenkie de Jong, valamint a Juventushoz aláíró Arthurra sem számíthat, aki fejben már sokkal inkább van Torinóban, mint Barcelonában.

Természetesen Griezmann mellett sem lehet szó nélkül elmenni, aki az elmúlt öt találkozó egyikén sem tudott az ellenfelek kapujába találni, ami óriási luxusnak számít, különösen úgy, hogy 120 milliót csengettek ki érte.

A Barcelona gyakorlatilag minden szinten komoly problémákkal küzd. Hiába küzdenek a bajnokságban, ott van még a Bajnokok Ligája is, ahol semmi garancia nincs arra, hogy túl tudnának lépni a Napolin. Amennyiben minden fronton elvérzik a katalán óriás, alighanem Setiénnek is búcsút intenek, a szurkolók legnagyobb örömére, akik egyáltalán nincsenek megelégedve a spanyol trénerrel.

Jelen helyzetben igencsak sötétnek tűnik a Barcelona, a vezetőség és a szakvezetés jövője is, de még csak jelét sem adják annak, hogy történne bármiféle változás. Kíváncsian várhatjuk, hogy mikor jön el a katalánok igazi mélypontja, és vajon ki lesz az, aki képes lesz visszaemelni őket oda, ahova valójában valók.

Forrás: marca.com
Borítókép: marca.com

Leave a Reply