Barcelonában léphet meg a Real Madrid! Beharangozó: Espanyol – Real Madrid

A spanyol bajnokság 32. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén Katalóniába látogat Zinedine Zidane legénysége.

Miután a Barcelona tegnap délután az utolsó pillanatokban veszített értékes pontokat Vigóban – a mérkőzés beszámolója IDE KATTINTVA elérhető -, hatalmas sanszot kapott a Real Madrid, hogy ha minimálisan is, de leszakítsa magáról az ősi rivális katalánokat. Talán a sors iróniája, hogy erre pont Barcelonában kerülhet sor, hiszen a fővárosiak az Espanyol vendégeként lépnek pályára a forduló vasárnapi játéknapjának utolsó mérkőzésén.

Ha csak felületesen is vizsgáljuk meg a két csapat idei szezonját, lehet, hogy akkor is nyugodtan azt mondanánk, hogy ez sima vendég siker lesz. A kép azonban sokkal árnyaltabb, mert bár a Real Madrid remek formában tért vissza a hosszú szünetet követően – megverték többek között a mumusnak számító Valenciát, valamint az idei szezonban egyszer már őket megtréfáló Sociedadot is -, mindkét fél győzelmi kényszerben lép pályára. Egy győzelemmel ugyanis sokat javíthatnának az amúgy igencsak nehéz helyzetükön. A sportigazgatóból frissen vezetőedzővé kinevezett Francisco Rufete nem kis babérokra tör, hiszen rögtön begyűjtené a Királyiak skalpját, amivel nem csak maguknak, de a városi rivális Barcelonának is komoly szívességet tennének.

Természetesen a madridiak szándékait sem lehet félvállról venni, hiszen hat körrel a vége előtt két pontra húzhatnának el, ami ismerve a csapatokat, de ezeket félre téve sem behozhatatlan. Zidane a visszatérést követően komoly változtatásokat eszközölt a csapat játékán, de annál is inkább annak összeállításán, hiszen a Mallorca elleni mérkőzésen láthattuk, hogy Vinícius és Hazard nehézségek nélkül is tud egyszerre játszani. A formációváltáson átesett csapatban ő játszana a támadó mögött, kvázi tipikus tízesként, de erre a posztra James és Isco is bejelentkezhet.

Forrás: as.com

A katalánok az Alaves ellenében kezdték meg a pontvadászatot négy körrel ezelőtt, amikor is Embarba zsenialitásának köszönhetően kétgólos győzelmet arattak. Ezt követően a Getafe vendégeként játszottak gólnélküli döntetlent, majd előbb a Levante és a Betis ellen lett vereség a vége. Ezt követően döntöttek úgy, hogy megköszönik Abelardo munkásságát, aki 17 mérkőzésen irányította a katalánokat (5 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség).

Mindenesetre az Espanyolnak komoly formajavulást kellene mutatnia ahhoz, hogy meglepjék a bajnoki aranyra törő Real Madridot, bár egy új vezetőedző sokszor komoly mentális löketet tud adni egy csapatnak. Azonban a statisztika sem áll a hazaiak mellett, hiszen a legutóbbi tíz Real Madrid elleni mérkőzésből mindössze egyet tudtak megnyerni (2018. február 27-én Gerard Moreno találata bizonyult döntőnek), ráadásul a Cornellá-El Prátban játszott találkozók örökmérlege is a vendégek irányába billen. Persze a statisztikák csupán számok, melyeken bármikor lehet kozmetikázni.

Amiben biztosan lehetünk, hogy két győzelmi kényszerben levő csapat esik majd egymásnak, akik jó eséllyel nem fogják kímélni egymást, reméljük ez majd a színvonalon és a gólok számában is megmutatkozik. 22 órától jön tehát az Espanyol – Real Madrid spanyol bajnoki összecsapás, melyet a Spíler2 fog élőben közvetíteni.

Férfi labdarúgás, LaLiga, 32. forduló
Espanyol – Real Madrid
2020. június 28. vasárnap, 22:00
Helyszín: Barcelona, Cornellá-El Prát
Játékvezető: Antonio Miguel Matéu Lahoz
Tv: Spíler2

Borítókép: as.com

Hozzászólás